Dave Titley

Singer Songwriter, Airbrush Artist.

Biography

Dave Titley


Dave werd geboren in de Midlands van Engeland .

Hij kreeg zijn eerste gitaar toen hij tien jaar was. Vanaf zijn vijftiende trad hij op met lokale bands in pubs en clubs .

Na zijn afstuderen aan het Wolverhampton College of Arts , werd hij Zanger / gitarist in de professionele poprockband ‘Revolver’, en vormde na enkele jaren de symphonic rockband ‘Salamander’waarmee hij het succesvolle conceptalbum ‘The Ten Commandments’uitbracht . Dit is inmiddels een collectors item geworden.

Het close harmony werk van de Eagles en Crosby , Stills and Nash inspireerde hem tot het op poten zetten van ‘Taragon’, waarmee hij gedurende drie jaar toerde langs folk clubs en festivals in Engeland .

Daaropvolgend besloot hij solo te gaan , en verhuisde naar Cornwall , aan de Atlantische kust , waar hij zich concentreerde op songwriting en studio werk . Afwisselend deed hij enkele Europese tours met onder meer de Keltische folkrockband ‘Saraband’, de Amerikaanse singer/ songwriter Colin Scott , de komische jazzband ‘The pigsty hill light orchestra’ , en de countryrockband ‘Free Spirit’.


In 1981 ontmoet Dave in Nederland zijn vrouw Mirjam . Hij besloot er te blijven en ging spelen en zingen in de gerenommeerde ‘Royal Show Band’.

In de daaropvolgende zes jaar moet hij bijna elke Nederlandse artiest hebben begeleid , regelmatig met optredens op radio en TV . Ook speelde hij gitaar met ‘The Guys and Dolls’voor hun concerten in Bangkok .

Heden werkt Dave hoofdzakelijk als singer-songwriter / entertainer .

Dave is meestal overdag te vinden in zijn “opname studio’.

Naast  muziek , maakt hij airbrush schilderijen , en kan een aardig potje darts spelen.